Corrie Wolters

     
 
 

* Persoonlijk

* Uitvaartbegeleiding

* Kind en Rouw

* Bijzondere ervaringen rond sterven en dood

* Boekjes

  • rouwverwerking voor kinderen
  • rouwverwerking voor volwassenen

* Kind und Trauer

* In Memory of

* Media

* Contact


Corrie Wolters 
      

mobiel:
06-55960794
    
   

e-mail: welkom@corriewolters.nl

 

 

Vanuit een veelheid van ervaringen
heb ik enkele boekjes
samengesteld.

Nieuw: Kind en rouw in gezin en op school

"Kind en rouw in gezin en op school", is een gemakkelijk leesbaar boekje. Het is gebaseerd op veel ervaringen  die ik in de loop van de tijd heb opgedaan in contacten met gezin en school. Het is dus veel meer een verhalenboek dan een leerboek, zonder moeilijke woorden. Het is een heel concrete aanvulling bij een rouwprotocol dat op iedere school aanwezig is. Daarnaast is het zeer geschikt voor het gezin dat met een overlijden te maken krijgt.

Prijs:   € 11,95 per stuk (ex.porto)
Vanaf 12 exemplaren 10% korting.
Te bestellen bij mij
welkom@corriewolters.nl

Enkele voorbeelden bij het nieuwste boekje:

Een gesprek tussen oma en haar kleinzoon. Die vraagt: ‘Oma, heb je verdriet omdat opa er niet meer is?’ ‘Ja,’ zegt oma, ‘Ik mis hem, en jij?’ ‘Ik ook, nu kunnen  we niet meer samen voetballen en fietsen, en hij vertelt ook geen verhaaltjes meer.’ ‘Zullen we samen een paar verhalen over opa vertellen?’ vraagt oma. Dat is goed. ‘Wie begint? Jij of ik?’ ‘Weet je nog….?’  

Een tweeling overleed vlak voor de geboorte. Het enige kind in het gezin was Leo, zes jaar oud. Leo wist dat hij twee zusjes zou krijgen. Hun kamertje was mooi geworden, hun kleertjes lagen klaar, ze waren meer dan welkom. Maar heel onverwachts overleden ze nog in de buik van mama. Het verdriet was groot, ook voor Leo. Hij mocht ging mee naar het ziekenhuis waar hij ze kon aanraken en een kusje geven. De ouders moesten nog even met de verpleegkundige mee en vroegen hun zoontje of die met hen mee wilde of liever bij zijn zusjes bleef. Hij koos voor het laatste en zijn ouders vertrouwden hem dat toe.. Toen zij terugkwamen zei hij dat hij hen een verhaaltje had verteld – wát wilde hij niet zeggen. En hij had ook voor hen gedanst. ‘Dan weten ze toch wie ik ben.’

Een kind riep: ‘Mama je steekt altijd maar een lichtje aan voor mijn dode broertje, maar waarom niet voor mij?’

Een moeder belde op; ze wilde het boekje aanschaffen. En ze vertelde dat haar kind, acht jaar oud, niet mee had gemogen naar de uitvaart van een familielid. Het kind was er kwaad over en moeder wist niet wat ze daar mee aan moest. Maar het kind was nog niet groot genoeg, vond ze. Toen had het gevraagd: ‘Wanneer ben ik dan wel groot genoeg?’ Antwoord: ‘Als je negen bent.’ Paniek – ‘Maar wie gaat er dan dood als ik negen ben?’

Herinnering aan……’

Het boekje is een directe uitnodiging om concreet aan de slag te gaan.   
Er is ruimte om een foto te plakken, een tekening te maken, te vertellen over wat ze hebben meegemaakt, of ze tijdens de uitvaart zelf iets hebben gedaan, wat ze gaan doen als ze verdriet hebben etc. Er wordt ook ingegaan op de vragen wat begraven en cremeren is.

Enkele concrete suggesties:
-  Bij de kist komen vaak bloemen te liggen, maar je
kunt ook een tekening maken, of een verhaaltje opschrijven of een knuffel erbij leggen. Wat heb jij gedaan?
-  Heb je ook nog gespeeld of ben je naar school geweest? Vertel er maar van, of 
teken ervan.

Verder staat er een aantal tekeningen in die gekleurd en versierd kunnen worden.


Prijs:   € 8,15 per stuk
          € 7,65 per stuk vanaf 12 exemplaren.    
Te bestellen bij mij -
welkom@corriewolters.nl

    
 

 

 

Tekeningen van verdriet

Voor kinderen die niet kunnen lezen, 14 kleurplaten, met  evenzoveel vrije ruimte  voor  eigen ideeën. De enige tekst gaat   over wat begraven en cremeren is, en is een suggestie om als volwassene met het kind in gesprek  te gaan.

Zie ook op pagina 'media'Prijs:  € 4,75 per stuk
         € 4,50 per stuk vanaf 12 exemplaren.     
Te bestellen bij mij -
welkom@corriewolters.nl

 

Waar gaat het leven naar toe? 

Sprookjes om voor te lezen of zelf te lezen - met afbeeldingen die gekleurd kunnen worden.
Een waar gebeurd verhaal. Henk, 12 jaar oud, vertelt over het verlies van zijn moeder.
Ook nog enkele lege pagina 's voor je eigen verhaal of tekening, of foto, of wat je maar mooi vindt.


 Stekie Egel en Rosie Big

Stekie Egel en Rosie Big worden heel dikke vriendjes. Juist omdat ze zo verschillend zijn vinden ze het zo leuk om samen te trekken en van alles te ontdekken.
Maar na een poos wordt Stekie heel erg moe, zelfs als ze bijna niets had gedaan. 'Ik leef alleen maar een leven lang,' zegt ze.
Rosie begrijpt dat niet echt, maar voel wel aan dat het niet goed gaat. Ze wordt heel bang.
Stekie probeert haar wel gerust te stellen, maar dat lukt niet echt. Doodgaan is toch eng? Waar blijven dan je gedachten, en je herinnering? Dat weet Stekie ook niet, maar ze wil Rosie wel al vast een heel mooie herinnering meegeven - Rosie mag een paar stekels uittrekken - die zitten toch als los.
De langste stekel die Rosie te pakken kon krijgen was omdat ze Stekie had leren kennen. Zo bleef ze Stekie heel dicht bij zich houden.   
Toen het zover was nam Rosie Stekie op haar rug en legde haar neer bij de mooiste boom waar ze heel vaak samen zaten.

Tjiep en Tjoep

Tjiep en Tjoep zijn broertjes die in een mooie dikke boom opgroeien. Hun moeder zorgt heel goed voor hen zodat ze snel groot worden. Ze maakten met elkaar een weddenschap wie het mooiste liedje kon fluiten, wie de grootste vleugels had en wie het meeste kon eten.
Ze konden dag niet afwachten dat ze zouden leren vliegen. Wanneer gaan we nou? Allebei proberen ze op de rand van het nest te gaan staan. Daar beneden was wel heel wat te zien. Maar Tjoep raakt zijn evenwicht kwijt. Tjiep piept net zo hard tot moeder hem hoort en ze vliegt zo snel mogelijk naar beneden. Maar ze kan Tjoep niet wakker krijgen.
Gelukkig woont er in het huis er vlakbij een jongen die heel goed voor Tjiep gaat zorgen. En moeder en Tjiep zingen liedjes van dank-je-wel. Maar hoe de jongen ook zijn best doet, Tjoep wordt niet beter.

Waar gaat het leven naar toe? 
                           
Rappie Muis heeft een probleem. Zijn moeder is een poosje geleden doodgegaan, maar nu vraagt hij zich telkens af waar zijn moeder is, waar haar léven is. Want toen hij bij haar mocht kijken zeiden ze: 'dat is het lichaam van je moeder,' en niet: 'dat is je moeder.' Dan moet haar leven nog ergens zijn. Maar waar? En Rappie gaat op zoek. Huppel Haas is groter dan hij dus die weet vast wel meer van de wereld. Maar die heeft ook geen antwoord. Rappie gaat steeds verder op zoek, en steeds gaat hij met een dier mee dat groter is dan hijzelf en dat dus ook  vast veel meer weet dan hij. Van ieder dier leert hij heel veel. Hij leert ook dat de wereld veel groter is dan hij met zijn muizenverstand kon denken. Tenslotte heeft Arend Adelaar een heel wijze raad voor hem. Je kunt gewoon niet alles weten, het past niet in je verstand. De wereld is altijd groter dan je denkt, ook al kun jij niet verder denken. En als de wereld altijd groter is dan je denkt, is het leven ook meer dan je denkt. Dat kan niet anders. Dat antwoord is voor Rappie voorlopig genoeg.    

ISBN:   9081015923

Prijs:  €   5,00 per stuk
         €   4,50 per stuk vanaf 12 exemplaren.     
Te bestellen bij mij -
welkom@corriewolters.nl

 


 

 

 

Erinnerung an....... mein ganz persönliches Trauerbuch

Erinnerung an ... habe ich immer dabei. Ich versuche auch immer, und sei es nur für kurze Zeit, mit Kindern zu sprechen – lasse sie einiges erzählen. Wenn sie dann das Buch bekommen – „Vielleicht wäre das etwas für dich“ - schreiben sie meistens als erstes ihren Name darauf, kleben ein Foto hinein von sich und dem Verstorbenen, nehmen es mit in die Schule, sind sogar manchmal stolz drauf. Wenn wir Kindern nur eine Chance geben, sich zu äußern …

Erinnerung an … ist kein glossy Buch – mit Absicht nicht. Es ist so wie es ist, damit Kinder es so schön gestalten können wie sie möchten. So nehmen sie die Erfahrungen als Erinnerung mit sich durchs Leben.

Siehe auch: Kind und Trauer


Preis:   € 7,15 kostet ein Exemplar
. Dazu kommen leider noch die Versandkosten - die glücklicherweise nicht höher sind als in Deutschland.
Ab 12 Ex bekommen sie 10% Rabatt.
          
Bestellen kunnen sie bei mir 
welkom@corriewolters.nl

 

 

In memory of........

A book for children to express their feelings when a loved one is deceased.

 

Just have a look at: In memory of.....


Price:   € 7,15   

You can order this by me - welkom@corriewolters.nl

Gedachten over de dood en omgaan met het verlies

 

 


 

Prijs:   €   8,50 per stuk     

 Te bestellen bij mij - welkom@corriewolters.nl

 

Kijk naar de levenden en heb hen lief

over rouw na zelfdoding  


 
Prijs:   €   7,00 per stuk     

Te bestellen bij mij - welkom@corriewolters.nl             

           
 
 

 

Rouw en  religie - rouw in religie

over de veelkleurigheid van religie in een situatie van rouw

 


 

Prijs:   €   9,50 per stuk                   

 Te bestellen bij mij - welkom@corriewolters.nl

 

naar boven

 

 


Voor vragen, opmerkingen en verhalen of als u een beroep op mij wilt doen,
neem gerust contact met mij op.
Corrie Wolters       mobiel: 06-55960794        e-mail:
welkom@corriewolters.nl